A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Комунальний заклад позашкільної освіти "Центр дитячої та юнацької творчості "Сузір'я" Хустської міської ради

Статеве виховання

Дата: 07.04.2021 17:10
Кількість переглядів: 46

Статеве виховання - це система медико-педагогічних заходів з виховання у батьків, дітей, підлітків і молоді правильного ставлення до питань статі. Це досить широке напрямок, куди включається питання стилю одягу і манер поведінки хлопчиків і дівчаток, чоловіків і жінок, їх взаємин прав, в які ігри грати, як розмовляти і чим захоплюватися.

Сексуальне виховання - небагато вже, це власне ставлення до свого тіла, сексуальності та сексуальних стосунків. А сексуальне просвітництво - це частина сексуального виховання, передача необхідних знань у цій області.

Завдання статевого виховання - виховати з хлопчика чоловіка, а дівчинці благополучно вирости в щасливу і успішну жінку. Конкретніше, це завдання, щоб хлопчики усвідомлювали себе хлопчиками, а дівчатка - дівчатками, щоб у них була правильна статева орієнтація і щоб вони у взаєминах чоловік - жінка адекватно себе вели.

Протягом останнього десятиліття погляди на статеве виховання стали ще більш суперечливими. Всі згодні з необхідністю виробляти у дітей правильне ставлення до статевих питань, проте у кожного своя думка про те, чого слід навчати, де і хто повинен цим займатися.

Статеве виховання підлітків

Суть статевого виховання зводиться до того, щоб підготувати до дорослого життя здорових чоловіків і жінок, здатних адекватно усвідомлювати свої фізичні і психологічні особливості, встановлювати нормальні відносини з людьми своєї та протилежної статі у всіх сферах життя, реалізовувати свої потреби у відповідності з існуючими в суспільстві моральними та етичними нормами. У кінцевому рахунку, це означає виховання емоційно зрілої особистості.

Основні завдання статевого виховання - невід'ємна частина загального виховного процесу і здійснюються в різних видах спілкування і спільної діяльності. Поведінка людини залежить від конкретної життєвої ситуації. І в цьому зв'язку слід вивчати і пропагувати гнучкі психологічні механізми, що керують поведінкою людини, які при безпосередніх контактах з протилежною статтю не завдавали б зайвих страждань, а були б зрозумілі і природні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора